. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Nooit meer in het donker zitten met sfeervolle buitenverlichting

 

 

Het is eenvoudig om sfeer te creëren in je tuin met de juiste buitenverlichting. Zo kun je niet alleen lekker buiten zitten in de zomer, maar is je tuin ook in de herfst en winter wat minder donker. De beste plek voor een lamp is, hoe kan het ook anders, in een donker hoekje van je tuin. Zorg er ook voor dat je ze op bepaalde plekken in de tuin richt die je graag verlicht wilt hebben. Je zult merken dat er met een een andere sfeer ontstaat. Er is tegenwoordig enorm veel keuze op het gebied van tuinlampen. Kies bijvoorbeeld voor lampen die in de grond worden geplaatst, muurlampen, lampen op zonne-energie of lantaarns die je ergens neerzet.

 

Hoe kies je de juiste verlichting?

Er valt wel eens een drupje regen in Nederland, dus nummer één is om ervoor te zorgen dat je kiest voor een spatwaterdichte buitenlamp. Ten tweede zijn er veel verschillende materialen waar u uit kunt kiezen. Dit kan RVS zijn, maar er zijn ook mooie lampen van aluminium of metaal. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Tot slot kun je kiezen voor lampen op stroom, batterijen of zonne-energie. De laatste categorie wordt steeds populairder, ook omdat er geen installatie aan te pas komt. Vaak worden ze in de grond geplaatst, zodat je ze ook weer eenvoudig kunt verplaatsen wanneer je toch liever ergens anders wat meer licht hebt. Je denkt aan het milieu én kunt ’s avonds genieten van een mooi verlichte tuin. Twee vliegen in één klap!

 

Meer informatie over lampen op zonne-energie

Wanneer je graag een energiezuinige lamp wilt, zijn lampen op zonne-energie aan te raden. Overdag worden de lampen opgeladen, zodat ze ’s avonds een mooi licht kunnen verspreiden. Sommige lampen zijn daarnaast voorzien van reservebatterijen. Dit heeft als voordeel dat ze altijd zullen branden, ook als het minder zonnig is geweest (handig!).

 

Buitenverlichting als beveiliging

Naast lampen die geschikt zijn om je tuin een stuk gezelliger te maken, kunnen lampen ook heel goed zorgen voor een gerust gevoel wanneer je niet thuis bent of ligt te slapen. Kies bijvoorbeeld voor een wandlamp met sensor die je naast de voor- of achterdeur kunt hangen. Wanneer er binnen een bepaalde straal beweging wordt gedetecteerd, zal hij aan gaan. Na een vooraf ingestelde tijd, gaat de lamp vervolgens vanzelf weer uit. Naast lampen met een bewegingssensor, kun je ook kiezen voor een variant met een schermersensor. Deze lamp gaat aan wanneer het donker wordt en gaan weer uit wanneer de zon op begint te komen. 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .