Hoe kan ik deelnemen aan een veiling?

Om deel te kunnen nemen aan een veiling moet je ingelogd zijn en heb je ook een biedernaam nodig. Als je al een account hebt, maar nog geen biedernaam, moet je eerst een biedernaam aanmaken voor je een bod kan uitbrengen.

Opmerking: wij leveren uitsluitend in Nederland.

Biedernaam

Je biedernaam is te zien als je op een veiling biedt. De biedernaam is ook openbaar te zien bij de biedingsgeschiedenis. Je kan de biedingsgeschiedenis zien door op de link onder de ‘Nu bieden’ knop te klikken waar het aantal biedingen te zien is.

Hoe bied ik op een veiling?

Iedereen wil winnen, maar wel voor een goede prijs! Als je besluit om mee te bieden op een veiling kan je een maximum bedrag aangeven wat je voor het product wil betalen. Als je wordt overboden, dan wordt het bod automatisch aangepast met het minimumbedrag waarmee verhoogd moet worden. Je gekozen maximum wordt dus niet meteen geboden, pas als er biedingen zijn tot dit bedrag wordt dit gedaan. Het is dus niet zeker dat je het zelfgekozen maximumbedrag betaalt! Elke keer als er een nieuw bod wordt uitgebracht in de laatste minuten van de veiling wordt er 1 minuut toegevoegd aan de veilingtijd.

Automatisch bieden

Ons systeem voor automatisch bieden is erg handig omdat je op deze manier niet telkens zelf hoeft te bieden zodra iemand anders een bod uitbrengt.

Hoe automatisch bieden werkt:
Als je een bod plaatst voer je het maximumbedrag in dat je wil betalen voor een product. De verkoper en andere deelnemers weten niet wat je maximumbod is.
We bieden namens jou met behulp van een automatische bodverhoging die op het huidige hoogste bod is gebaseerd. Het systeem blijft automatisch bieden tot jij de hoogste bieder bent, of tot minimum verkoopprijs is bereikt (tot aan je maximumbod).
Als een andere deelnemer hetzelfde of een hoger maximumbod uitbrengt, dan laten we je dit weten. Je kan dan een nieuw bod uitbrengen. Je maximumbod blijft geheim totdat een andere bieder een hoger bod uitbrengt.

Voorbeeld:
Het huidige bod voor een product is € 10,00. Tom is de hoogste bieder en heeft een maximumbod van € 12,00 voor het product aangegeven. Zijn maximumbod blijft geheim voor andere deelnemers.
Laura ziet het product en brengt een maximumbod van € 15,00 uit. Laura wordt nu de hoogste bieder.
Het bod van Tom wordt verhoogd tot zijn maximum van € 12,00 is bereikt. Het bod van Laura is nu € 13,00. We laten Tom per e-mail weten dat hij is overboden. Als hij zijn maximumbod niet verhoogt, wint Laura deze veiling.

Ik wil mijn bod aanpassen

Je kan je maximumbod op ieder moment vóór het einde van de veiling verhogen.

Je maximumbod verhogen

Je kan je maximumbod altijd verhogen voordat de veiling afgelopen is. Om dit te kunnen doen klik je op de knop ‘Nu bieden’ op de veilingpagina en vul je een nieuw maximumbod in. Je kan geen lager maximumbod invullen. Kijk hieronder wat je moet doen als je het maximumbod wil verlagen of annuleren. In je account kan je een overzicht van je maximumbiedingen zien. Ga naar ‘Mijn account’ en klik op ‘Mijn biedingen’ aan de linkerkant van de pagina. Op de volgende pagina kan je al je biedingen bekijken.

Uw maximumbod verlagen

Je kan je maximumbod niet verlagen. Het maximumbod is een bindend contract. In uitzonderlijke gevallen kan het mogelijk zijn om een bod in te trekken.

Kan ik mijn bod intrekken of annuleren?

Als je een bod plaatst op vidaXL.nl ga je een bindend contract aan. In uitzonderlijke gevallen is het wel mogelijk om een bod in te trekken of te annuleren voordat de veiling voorbij is. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie.

Uitzonderlijke gevallen

  • Je hebt een fout gemaakt bij het intoetsen van je bod (je typte bijvoorbeeld € 50 in plaats van € 5)
  • De beschrijving van het product is ingrijpend veranderd nadat je jouw bod hebt uitgebracht.

Mijn Volglijst

Op de veilingpagina kan je klikken op een link (onder de ‘Nu bieden’ knop) om een product toe te voegen aan je Volglijst.

Veilingregels

  • Alleen nieuwe producten
  • Gratis verzending & gratis retourneren
  • Geen extra veilingtoeslagen
  • Veilingen beginnen vanaf € 1

Ik heb een veiling gewonnen

Ga naar je winkelwagen en koop het product dat je gewonnen hebt. Je dient je bestelling binnen 3 dagen af te ronden.

Houd er rekening mee dat je niet hetzelfde product kan kopen, totdat je de transactie van de gewonnen veiling hebt voltooid.

Ik heb een item gewonnen, maar wil het niet kopen

Een bieding, evenals een aankoop, op vidaXL.nl wordt gezien als een bindend contract. Je bent dan dus verplicht om het product te kopen. Als je het idee hebt dat je een geldige reden hebt om het product niet te kopen, kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice om de situatie uit te leggen.

Als wij de transactie niet annuleren en je niet betaalt voor het product, dan wordt dit geregistreerd in je account.

Als je teveel onbetaalde producten in je account hebt staan binnen korte tijd, dan is het mogelijk dat je account verwijderd of geschorst wordt.

 


Bijlage(n)

Aanvullende voorwaarden