Hoe kies je de perfecte bank?

Voordat je vol enthousiasme op zoek gaat naar een nieuwe bank, is het handig om eerst je wensen op een rijtje te zetten. Het is vaak een investering en een meubelstuk dat zeker een paar jaar in je interieur blijft. Wij vertellen je in deze blog precies waar je op moet letten bij het kiezen van dé perfecte bank voor jouw interieur!

 

Welke stijl bank moet je kiezen?

Doordat de bank zo’n groot meubelstuk is, is hij erg bepalend voor de stijl van je interieur. Kies bijvoorbeeld voor een industriële bank met metalen pootjes, een klassieke Chesterfield of een landelijke stoffen bank.

 

Welk materiaal staat het mooist in jouw interieur?

Wanneer je de stijl van je bank hebt gekozen, is de volgende stap het kiezen van het materiaal. De meest voor de hand liggende keuzes zijn leer of stof voor de bekleding, maar ook binnen deze twee opties zijn diverse mogelijkheden zoals kunstleer, velours, etc. Naast de bekleding is ook het materiaal van de pootjes bepalend voor de look. Kies voor hout of metaal, afhankelijk van de stijl van je interieur.

 

Hoe kies je de juiste kleur voor je bank?

Bij vidaXL vind je bankstellen in diverse kleuren. Er zijn diverse neutrale kleuren verkrijgbaar, zoals grijs, beige, bruin, wit of zwart. Als je je bank er echt uit wilt laten springen, dan kun je ook kiezen voor vrolijk geel, groen of blauw.

 

Welk model bank past in mijn interieur?

Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar:

Welk model het beste in jouw interieur past is afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt. Is de ruimte beperkt? Kies dan voor een twee,- of driezitsbank in combinatie met een mooie fauteuil. Heb je voldoende ruimte dan is een hoekbank of een bankstel ideaal.

Tot slot…

Bepaal waar de bank moet komen te staan. Het zou zonde zijn als je net dat mooie uitzicht mist omdat je er met je rug naartoe zit!