24/7 deals
Alle producten gratis bezorgd
Betaal met Klarna

Barbecues

Toont: 1-48 van 99

Koop je BBQ online bij vidaXL

Een barbecue organiseren op een mooie zomerdag samen met vrienden en familie is vaak hartstikke gezellig. Genieten in de zon terwijl je zit te wachten tot het eten van de barbecue klaar is. Bij vidaXL vind je diverse barbecues en zelfs complete buitenkeukens om heerlijk mee te kokkerellen. Zo kun je kiezen voor een traditionele houtskool BBQ, kamado BBQ, elektrische barbecue, tafelbarbecue voor als je niet zoveel plek hebt en de ervaren koks onder ons kunnen kiezen voor een smoker barbecue. 

 

Verschillende barbecues verkrijgbaar bij vidaXL

Waar vroeger vrijwel iedereen een houtskool BBQ had, zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten verkrijgbaar. Hieronder lees je hoe de populairste barbecues werken en voor welk eten ze het meest geschikt zijn:

  • Gasbarbecue: Wat de gasbarbecue zo populair maakt is dat hij erg snel op temperatuur is. Dit zorgt ervoor dat je snel kan beginnen met grillen en niet hoeft te wachten tot de kolen heet zijn. Verder kan je gemakkelijk de hoogte van de vlammen controleren. Dit zorgt ervoor dat je het vlees perfect kan bereiden zonder dat het snel zal verbranden. Waar je wel op moet letten is dat je altijd genoeg gas hebt voordat je begint. Het zou natuurlijk jammer zijn als hij uitvalt tijdens het grillen.
  • Elektrische barbecue: Ook voor de elektrische varianten geldt dat het rooster snel warm is en dat je de temperatuur van de BBQ er goed kan controleren. Een ander voordeel van de elektrische barbecue is dat ze meestal wat kleiner van formaat zijn. Hierdoor kun je ze bijna overal gebruiken, ook als je geen grote tuin hebt. Je moet er wel aan denken dat je een verlengkabel nodig hebt om de BBQ te kunnen gebruiken. Dit kan er voor zorgen dat je wat extra voorbereidingen moet treffen voordat je kunt beginnen met barbecueën.
  • Houtskoolbarbecue: De meest klassieke variant die je kunt kopen is de houtskool BBQ. Een barbecue die ervoor zorgt dat het eten smaakt zoals het hoort bij een barbecue volgens veel mensen. Door gebruik te maken van houtskool, krijgen je vlees en groenten een lekkere rooksmaak. Het enige nadeel van een houtskoolbarbecue is dat je op tijd moet beginnen met de voorbereidingen van de barbecue. De kolen hebben enige tijd nodig om heet genoeg te worden. Met wat geduld kun je echter genieten van een lekkere authentieke barbecuesmaak aan je eten!

 

Onderhoud van je barbecue

Om er zeker van te zijn dat je optimaal kan genieten van jouw BBQ, is het belangrijk dat je de barbecue goed onderhoudt. Het is belangrijk om er na gebruik voor te zorgen dat de BBQ weer goed wordt schoongemaakt. Zorg ervoor dat alle etensresten en aanbaksels worden verwijderd, zodat het rooster niet wordt aangetast. De asresten kun je bij het restafval doen. Zorg er wel voor dat alles zeker goed is afgekoeld voordat je het weggooit! Verder is het goed om de barbecue op te bergen tijdens de wintermaanden. Zet hem binnen neer of dek hem af met een beschermhoes. Zo voorkom je eventuele roest of slijtage door de weersomstandigheden.

 

BBQ bestellen bij vidaXL

Nadat je de perfecte BBQ hebt gevonden, kan je hem gemakkelijk bestellen bij vidaXL. Alle producten worden altijd gratis geleverd, hoe groot de barbecue ook is. Bekijk ook onze andere producten voor huis en tuin!

Toon meer