De nieuwste trends: ga voor goud

Dat beetje glamour dat jouw huis nodig heeft om te stralen

 

Goud is altijd gezien als een luxe kleur en materiaal, maar door de jaren heen is ons beeld van goud in het interieur veranderd: van luxe naar kitsch. Als je goud echter goed gebruikt, zorgt het voor een trendy uitstraling in je interieur.

Ga voor goud! Durf gouden accenten te gebruiken om je inrichting een trendy look te geven, of maak een statement met stijlvolle details. Ga voor moderne meubels met gouden afwerking of kies gouden accessoires voor een subtiel design.

 

 

Gewaagde en rustgevende kleurcombinaties

De meeste mensen zijn bang om gouden details in hun huis te gebruiken. Gelukkig leert deze mooie trend ons om een kitsch-design te vermijden. Om dit goed te doen moet je goed nadenken over de kleuren die je combineert met het goud.

De veiligste keus is om gouden accenten te gebruiken in combinatie met zwart of wit. Die combinatie zorgt sowieso voor een verfijnde uitstraling. Neutrale tinten zorgen ervoor dat goud goed tot zijn recht komt - hierdoor krijgt je interieur een heerlijk warme uitstraling. Of kies een stoer kleurschema - combineer gouden accenten met een knalkleur als groen of blauw om een statement te maken met je interieur.

 

 

Combineer goud met de juiste materialen

Als je goud gebruikt in je interieur moet je het combineren met de juiste materialen. Omdat goud zo'n luxe uitstraling heeft, heeft het een simpele basis nodig die het laat schitteren, maar niet overheerst. Als het gaat om meubels en accessoires, kies dan een materiaal dat bij de ruimte past om een mooie balans te vinden. Goud in combinatie met staal of glas geeft een modern gevoel. Of combineer gouden accenten met massief hout om je kamer een klassieke uitstraling te geven. Als je wil gaan voor een extravagant design, combineer dan goud met materialen als marmer of fluweel.

 

      

Goud: van saai naar schitterend

Minimalistische zwart-witte interieurs kunnen ook wel wat goud gebruiken. Goudkleurige sierkussens, gordijnen of lampen zijn allemaal goed te gebruiken voor een frisse en trendy look. Leg de focus op specifieke delen van je huis door je bestaande interieur een warme upgrade te geven. Gebruik gouden accenten ook in kleinere kamers of ruimte. De glans van het goud maakt dat de kamers groter en ruimer lijken.