Populairste trends: wit en licht

De ingetogen kracht van rust

 

Wat betekent wit voor jou? Het algemene begrip van wit heeft iets te maken met zuiverheid, kalmte en klasse. Bij het decoreren kiezen we allemaal voor witte items - meubelen of accessoires. Maar wat dacht je van een geheel wit interieur?

Wit in onze huizen is zonder twijfel een tijdloze keuze. Witte en lichte interieurs zijn een van de hotste trends en trekken onze aandacht. Laten we eens kijken hoe we een ruimte kunnen ontwerpen op basis van wit en wittinten, en ontdek tevens de geweldige do's en don'ts van deze trend.

 

 

Een wit interieur ontwerpen

Wit is geschikt voor elke kamer aangezien het een rustige, uitnodigende sfeer creëert. Wit staat voor netheid en stijl, daarom zijn witte keukens heel gewoon. Wit is perfect voor elke ruimte, en laat beperkte ruimtes er groter en stralender uitziet.

De meeste mensen zijn bang voor een saai wit interieur, omdat ze bang zijn dat het koud en ongezellig aan gaat voelen. Om dit te voorkomen dien je de belangrijkste regel voor het gebruik van wit te volgen: gebruik wit in lagen. Combineer verschillende tinten wit met natuurlijke tinten om dat warme, knusse thuisgevoel te creëren. De manier waarop je dit doet, is helemaal aan jou. Je kunt witte blikvangers kiezen en accessoires in andere tinten toevoegen om de look af te maken. Je kunt ook voor grote meubelen in neutrale tinten kiezen en wit gebruiken om ze laten opvallen. Probeer altijd een uitgebalanceerde look te creëren - helemaal wit is nooit genoeg.

 

 

Textuur is alles 

Een witte ruimte straalt elegantie en rijkdom uit wanneer hij is gecombineerd met passende texturen en kleuren.Om het koude gevoel en de designruimte die huiselijk en warm is te vermijden, kun je wat rijke texturen toevoegen. De keuze hangt af van wat je leuk vindt en de stijl die je aan het creëren bent. Wit past goed bij alles wat je maar kunt bedenken.

Voeg meubelen van natuurlijk hout toe voor een Scandinavische look. Wit naast bakstenen, gekleurd of wit, is een prachtige combinatie. Marmer gemengd met wit valt op door zijn complexe textuur. Voeg wat rijke stoffen, zoals wol, katoen of zijde, toe. Speel met verschillende wittinten en veelzijdige neutrale tinten voor een warme, minimalistische sfeer.

 

      

De kracht van contrasten

Wit op zich is sterk. De wittrend is echter niet beperkt tot deze esthetiek, maar verrijkt hem met mooie contrasten.Combineer een gebroken witte bank met een vloerkleed en andere accessoires in crèmetinten, en voeg wat levendig groen toe met planten. Zo creëer je een frisse en gezellige leefruimte.

De vele tinten blauw tillen je witte interieur naar een hoger niveau. De mediterrane look past uitstekend in een moderne keuken en geeft een unieke vakantiesfeer. Ook bij de verlichting van een kamer kun je met wit spelen. Voeg transparante en metallic glinsteringen toe. In combinatie met glas en zilver- en goudkleurige accenten wordt een wit interieur een chic canvas dat rust uitstraalt.