Populairste trends: fluweel

Moderne elegantie met een fluweel-look

 

Fluweel bestaat al eeuwen. Het is geen verrassing dat het vandaag de dag nog steeds een van de meest populaire interieurtrends is. Fluweel heeft zich aangepast van de donkere Victoriaanse stoffen naar de moderne uitstraling van nu.

Het leukste aan fluweel is dat het overal past. Het staat mooi in elke ruimte en past bij elke stijl. Kies voor grote meubels als eyecatcher of maak een subtiele look met fluwelen accessoires. 

 

 

Fluweel als eyecatcher 

Fluweel is een echte eyecatcher. Gebruik het centraal in je interieur en creëer een unieke look. Kies afhankelijk van de kamer die je inricht een fluwelen meubel dat alle aandacht trekt. Een fluwelen bank in je woonkamer laat de ruimte stralen. Kies voor een fluwelen Chesterfield bank in een vrolijke kleur of een minimalistische bank met metalen poten voor een moderne look.

Een fluwelen bedframe geeft je slaapkamer een unieke look. Creëer een open ruimte met eenvoudige lijnen in neutrale kleuren. Ga bijvoorbeeld voor een fluwelen stoel met hoge rugleuning om een knus hoekje te creëren. Fluwelen eetkamerstoelen zijn perfect om wat klasse aan je eetkamer te geven. Bepaal de sfeer door te kiezen voor een modern design of juist voor bekleding in donkerder fluweel.

 

 

Luxe accessoires

Als je grote fluwelen eyecatchers iets te veel van het goede vindt, dan kan je je interieur verfraaien met accessoires. De perfecte fluwelen accessoires zijn de accessoires die je huis een romantische uitstraling geven. Kies bijvoorbeeld voor een fluwelen nachtkastje of slaapbank in je slaapkamer.


Fluwelen poefs zijn super stijlvol en perfect voor elke woonkamer, ongeacht de stijl. Een andere opvallende toevoeging is een fluwelen salontafel. Dit is een unieke manier om een sierlijke look in je woonkamer te creëren. Als je twijfelt of je fluweel moet toevoegen in je interieur dan raden we aan om je eerst op je ramen te focussen. Fluwelen gordijnen brengen diepte in een kamer, terwijl kleinere details, zoals kussens en lampenkappen, een rijke textuur aan de ruimte geven.

 

      

Dramatische kleuren vs. zachte kleurenpaletten

Terugkijkend op het traditionele gebruik van fluweel zien we gedurfde en dramatische kleuren gecombineerd met glanzende knopen en contrasterende biezen. Creëer een blikvanger met juweelkleurig fluweel in donkergroen, diepblauw of wijnrood. De moderne benadering van interieur design moedigt ons aan om fluweel op een subtielere manier te gebruiken. Om een zacht en speels vleugje aan je huis toe te voegen, kies je voor roze, lichtgroen of zelfs wit fluweel.