24/7 deals
Alle producten gratis bezorgd
Betaal met Klarna
Huis & tuin  (132)
Tuin & gazon  (132)
Tuinieren  (132)
Tuinkassen  (132)

Tuinkassen

Toont: 1-48 van 132

Online een tuinkas kopen

Een tuinkas is perfect voor iedereen die thuis zijn eigen groenten of planten wil kweken en gek is op tuinieren. Met de juiste kennis en materialen kan namelijk iedereen zijn eigen gewassen verbouwen. Naast kennis en materiaal heb je natuurlijk ook de juiste kweekkas nodig.

 

Verschillende soorten kweekkassen

Er zijn verschillende broeikassen verkrijgbaar. Welke kas je nodig hebt, is afhankelijk van welke gewassen je wilt verbouwen. Het verschil in de kassen zit in het type glas of plastic dat gebruikt wordt. Zo heb je onder andere de volgende mogelijkheden:

  • Tuindersglas: De meeste tuinderskassen worden standaard geleverd met tuindersglas. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo laat het veel licht door, wat ervoor kan zorgen dat bepaalde gewassen extra goed groeien. Verder is het glas volledig helder. Hierdoor kan je de groei van de gewassen goed in de gaten houden. Een kweekkas met tuindersglazen is ideaal voor gewassen als tomaten en sla. Naast dat het vooral effectief is, ziet het er vaak ook prachtig uit.
  • Veiligheidsglas: Veiligheidsglas is een alternatief voor het gebruikelijke tuindersglas. Veiligheidsglas heeft dan ook veel vergelijkbare eigenschappen. Zo is het een heldere kas waar veel licht naar binnen schijnt. Verder is ook deze broeikas geschikt voor onder meer het verbouwen van tomaten en sla. Wat dan wel het verschil is? Dat verklapt de naam eigenlijk al. Het glas zorgt ervoor dat de kas zich onderscheidt van het normale tuindersglas. Het veiligheidsglas is wat dikker en daardoor ook direct steviger. Mocht het glas toch op een of andere manier barsten zal het versplinteren in botte stukken in plaats van de gebruikelijke scherpe glasscherven.
  • Polycarbonaat: Een polycarbonaat tuinkas is erg verschillend van de vorige twee opties. Deze tuinkas wordt gemaakt met dikke platen die bestaan uit semi-transparant plastic. Het voordeel hiervan is dan ze aanzienlijk beter isoleren dan een kas waarbij gewerkt wordt met tuindersglas of veiligheidsglas. Verder zorgt de samenstelling van polycarbonaat ervoor dat er minder licht doorgelaten wordt. Dit maakt de tuinkas perfect voor gewassen die minder zonlicht nodig hebben. Naast de planten die minder licht nodig hebben, is het ook perfect voor het houden van tropische planten. 


Voordelen van een tuinkas

Het hebben van een tuinkas brengt veel voordelen met zich mee. Zo kun je bijvoorbeeld perfect je eigen gewassen verbouwen. Dit kan natuurlijk ook zonder het hebben van een plantenkas. Maar als je gebruikt maakt van een kas, heb je wel de zekerheid dat er geen ongewenste bezoekers aan je gewassen komen. Verder zorgt het ervoor dat je gewassen kan kweken die je normaal gesproken niet zou kunnen houden door het klimaat. Het ligt er natuurlijk maar net aan welke gewassen je wilt houden. Als je gaat voor verschillende soorten groenten, hoef je die al niet meer te halen in de supermarkt. Ideaal toch?


Online bestellen

Nadat je hebt uitgevonden welke tuinkas het beste bij jouw wensen past, kan je hem gemakkelijk online bestellen. vidaXL zal er vervolgens voor zorgen dat de kweekkas gratis en snel bij jou thuis bezorgd wordt.

Toon meer