24/7 deals
Alle producten gratis bezorgd
Betaal met Klarna
Huis & tuin  (120)
Tuin & gazon  (120)
Buitenleven  (120)
Buitengebouwen  (120)
Tuinhuizen  (120)

Tuinhuizen

Toont: 1-48 van 120

Het perfecte tuinhuis online bestellen

Voor veel mensen is een tuinhuis een extra plaats om spullen in op te slaan. Zo kun je er perfect je tuinkussens neerleggen in de winter of je fiets droog stallen wanneer het regent. Bij vidaXL kun je diverse tuinhuizen online bestellen. Voor elke tuin moet worden gekeken naar de mogelijkheden op het gebied van formaat en materialen.  

Naast dat een tuinhuis of schuur ideaal is om dingen in op te bergen, kan het tegelijkertijd dienen als een sfeervolle plek in je tuin. Dit is het geval als je kiest voor een tuinhuis met overkapping. De overkapping zorgt ervoor dat je naast opbergruimte een gezellige plek creëert om bijvoorbeeld een mooie stoel te plaatsen. Hang nog wat lampjes op voor de sfeer en je tuin heeft een hele nieuwe look gekregen.  

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een tuinhuis?

Net als bij iedere aankoop zijn er een aantal dingen waar je extra aandacht aan moet besteden. Zo is het bij het kopen van een tuinhuis handig als je rekening houdt met de afwatering. Hiervoor zijn verschillende opties, zoals het kopen van een tuinhuis met aflopend dak. Als je kiest voor een plat dak, dan moet je er rekening mee houden dat je zelf de afwatering moet verzorgen. De afmetingen van het tuinhuis is het volgende punt waar je op moet letten. Bepaal waar het huisje moet komen te staan en zorg dat er aan de voorkant voldoende ruimte is om de deur open te maken. In een kleine tuin is het misschien handiger om te kiezen voor een kleiner schuurtje dan voor een volledig tuinhuis.  

 

Houten tuinhuis

Een ander belangrijk detail waar rekening mee gehouden moet worden, is het materiaal van het tuinhuis. Een houten tuinhuis wordt ook wel een blokhut genoemd en wordt gemaakt van massief gedroogd vurenhout. Dit zorgt ervoor dat het tuinhuisje stevig blijft staan en dat het ook lang mooi blijft. Voor het bewerken van het hout wordt aangeraden om eerst grondverf aan te brengen en daarna pas aan de slag te gaan met buitenverf. Dit zorgt ervoor dat de verf beter dekt en je dus minder hoeft te gebruiken. Een vidaXL tuinhuis is echter ook mooi zonder een likje verf. Het hout zal er geeft je tuin een mooie en warme uitstraling.  


Metalen tuinhuis

Een metalen tuinhuis is ideaal voor iedereen die houdt van een onderhoudsarm schuurtje. Het kan jaren meegaan zonder dat je er naar om hoeft te kijken. Verder is een metalen tuinhuis net als een houten tuinhuis snel en gemakkelijk te plaatsen. Wat betreft de afwatering geldt hier het zelfde als met een houten tuinhuis waar het handigste is als je kiest voor een aflopend dak.  


Snel online bestellen

Een tuinhuis kan je gemakkelijk online bestellen. Kies de juiste afmetingen en het materiaal dat je graag wilt en vidaXL zal er voor zorgen dat het snel en gratis thuis wordt geleverd.

Toon meer