Hoe werken veilingen?

 • Hoe kan ik deelnemen aan een veiling?

  Je moet ingelogd zijn op je account en een veilingnaam hebben om deel te nemen aan een veiling. Deelnemers die voor het eerst deelnemen, wordt gevraagd om een veilingnaam te maken wanneer het eerste bod wordt geplaatst.

 • Veilingnamen

  Je veilingnaam wordt weergegeven wanneer je op een veiling biedt. De veilingnaam wordt openbaar weergegeven in de biedgeschiedenis. Bekijk de biedgeschiedenis door te klikken op de link onder de knop 'Nu bieden', die het aantal biedingen weergeeft.

 • Hoe plaats ik een bod?

  Je begint zo laag te bieden als je wilt en wanneer je wordt overboden, bieden we automatisch namens jou tot het maximale bod dat je hebt ingevoerd. Lees meer over ons automatische biedsysteem in het volgende hoofdstuk.

  Je bod wordt met stappen verhoogd, slechts zoveel als nodig is om je positie als hoogste bieder te behouden. Telkens wanneer er in de laatste minuten van de veiling een bod wordt geplaatst, wordt er een extra minuut toegevoegd aan de veilingklok.

 • Automatisch bieden

  Ons automatische biedsysteem maakt bieden gemakkelijk. Je hoeft niet elke keer terug te komen om opnieuw te bieden als iemand een nieuw bod plaatst. In plaats daarvan plaatsen we automatisch een nieuw bod voor jou, maar alleen tot je maximale bodbedrag.

  Wanneer je deelneemt aan een veiling, wordt je gevraagd om je maximumbod op te geven. Het is belangrijk dat je maximumbod het hoogste bedrag is dat je wilt betalen. De andere bieders zien je maximumbod niet. Je maximumbod wordt vertrouwelijk behandeld totdat het door een andere bieder wordt overschreden.

  We bieden namens jou met behulp van het automatische bodverhogingsbedrag, dat is gebaseerd op het huidige hoogste bod. We bieden alleen zoveel als nodig is om ervoor te zorgen dat je de hoogste bieder blijft of om aan de minimumverkoopprijs te voldoen, tot je maximale bedrag.

 • Kan ik mijn bod intrekken of annuleren?

  Wanneer je een bod plaatst op vidaXL, ga je een bindend contract aan. Het is echter mogelijk om een bod in te trekken voor het einde van een veiling, maar alleen in uitzonderlijke omstandigheden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze klantenservice.

  Uitzonderlijke omstandigheden;

  - Je hebt een fout gemaakt bij het invoeren van je bod, bijvoorbeeld €50 in plaats van €5.

  - De beschrijving van het item is aanzienlijk gewijzigd nadat je je bod hebt uitgebracht.

 • Veilingregels

  - Alleen nieuwe items

  - Gratis verzending

  - Geen extra veilingkosten

  - Veilingen vanaf €1

 • Ik heb een veiling gewonnen! Wat nu?

  Ga naar je winkelwagen en koop het product dat je gewonnen hebt. Je dient je bestelling binnen 3 dagen af te ronden.

  Houd er rekening mee dat je niet hetzelfde product kunt kopen totdat je de transactie van de gewonnen veiling voltooid hebt.

 • Ik heb een item gewonnen, maar wil het niet meer kopen

  Een bod of aankoop op vidaXL wordt beschouwd als een contract en een betalingsverplichting. Als je echter vindt dat je een legitieme reden hebt om het artikel niet te kopen, kun je contact met ons opnemen en je situatie uitleggen.

  Een onbetaald item wordt op je account geregistreerd als er geen overeenstemming kan worden bereikt over een annulering en er geen betaling wordt gedaan. Je account kan worden geannuleerd als je binnen een korte periode te veel onbetaalde items op je account hebt geregistreerd.

 


Bijlage(n)

Aanvullende voorwaarden