Verrassend assortiment
Gratis bezorging
Scherpe prijzen

Hoe kan ik deelnemen aan een veiling?

Om deel te kunnen nemen aan een veiling moet u ingelogd zijn en u heeft ook een biedernaam nodig. Als u al een eigen account heeft, en nog geen biedernaam gekozen heeft, wordt u gevraagd om er één aan te maken als u voor het eerst een bod uitbrengt.
Opmerking: Wij leveren uitsluitend in Nederland.

Biedernaam

Uw biedernaam is te zien als u biedt op een veiling. De biedernaam is ook openbaar te zien bij de biedingsgeschiedenis. U kunt de biedingsgeschiedenis zien door op de link onder de ‘Nu bieden’ knop te klikken waar het aantal biedingen te zien is.

Hoe bied ik op een veiling?

Iedereen wil winnen, maar wel voor een goede prijs! Als u besluit om te bieden op een veiling kunt u het maximum bedrag aangeven wat u voor het product wilt betalen. Als u overboden wordt, wordt het bod automatisch aangepast voor u, met het minimumbedrag waarmee verhoogd moet worden. Het maximum bedrag wordt niet meteen geboden, pas als er biedingen zijn tot dit bedrag wordt het geboden. Het is dus niet zeker dat u uw maximumbedrag gaat betalen! Elke keer als er een nieuw bod wordt uitgebracht in de laatste minuten van de veiling, wordt er 1 minuut toegevoegd aan de veilingtijd.

Automatisch bieden

Ons systeem voor automatisch bieden is erg handig omdat u niet steeds zelf opnieuw hoeft te bieden zodra iemand anders een ander bod uitbrengt.

Hoe automatisch bieden werkt:

  • Als u een bod plaatst, voert u het maximumbedrag in dat u wilt betalen voor het object. De verkoper en andere bieders weten niet wat uw maximumbod is.
  • We bieden namens u met behulp van een automatische bodverhoging die op het huidige hoogste bod is gebaseerd. We blijven bieden totdat u de hoogste bieder bent of de minimum verkoopprijs is bereikt (tot aan je maximumbod).
  • Als een andere bieder hetzelfde of een hoger maximumbod uitbrengt, stellen we je hiervan op de hoogte. U kunt dan een nieuw bod uitbrengen. Uw maximumbod blijft geheim totdat een andere bieder een hoger bod uitbrengt.

Voorbeeld:
Het huidige bod voor een object is €10,00. Tom is de hoogste bieder en brengt een maximumbod van €12,00 uit op het object. Zijn maximumbod blijft geheim voor andere leden.
Laura ziet het object en brengt een maximumbod van €15,00 uit. Laura wordt de hoogste bieder.
Het bod van Tom wordt verhoogd tot zijn maximum van €12,00. Het bod van Laura is nu €13.
We laten Tom per e-mail weten dat hij is overboden. Als hij zijn maximumbod niet verhoogt, wint Laura het object.

Ik wil mijn bod aanpassen

U kunt je maximumbod op elk gewenst moment vóór het einde van een aanbieding verhogen.

Uw maximumbod verhogen

U kunt je maximbod altijd verhogen voordat de veiling afgelopen is. Om dit te kunnen doen, klikt u op de knop ‘Nu bieden’ op de veilingpagina en vul u uw nieuwe maximumbod in. U kunt geen lager maximumbod invullen. Kijk hieronder wat u moet doen als u uw maximumbod wilt verlagen of wilt annuleren.
In uw account kunt u een overzicht zien van uw maximumbiedingen: ga naar ‘Mijn account’ en klik op ‘Mijn biedingen’ aan de linkerkant van de pagina. Op de volgende pagina kunt je al uw biedingen bekijken.

Uw maximumbod verlagen

U kunt uw maximumbod niet verlagen. Het kan in uitzonderlijke gevallen mogelijk zijn om een bod in te trekken omdat een bod een bindend contract is.

Kan ik mijn bod intrekken of annuleren?

Als u een bod plaatst op vidaXL.nl gaat uw een bindend contract aan. Het is echter wel mogelijk om in uitzonderlijke gevallen een bod in te trekken of te annuleren voordat de veiling voorbij is. Neem contact op met de klantenservice voor meer informatie.

Uitzonderlijke gevallen:

  • U heeft een fout gemaakt toen u uw bod intypte (je typte bijvoorbeeld €50 in plaats van €5).
  • De beschrijving van het product is ingrijpend veranderd nadat je jouw bod hebt geplaatst.

Mijn Volglijst

Op de veilingpagina kunt u klikken op een link (onder de ‘Nu bieden’ button) om het item toe te voegen aan uw Volglijst.

Veilingregels

  • Alleen nieuwe producten
  • Gratis verzending & gratis retourneren
  • Geen extra veilingtoeslagen
  • Veilingen beginnen vanaf € 1

Ik heb een veiling gewonnen

Ga naar je winkelwagen en koop het product dat je gewonnen hebt. Je dient je bestelling binnen 3 dagen af te ronden.

Houd er rekening mee dat je niet hetzelfde product kunt kopen, totdat je de transactie van de gewonnen veiling hebt voltooid.


Ik heb een item gewonnen, maar wil het niet kopen

Een bieding, evenals een aankoop, op vidaXL.nl wordt gezien als een bindend contract en u bent dan ook verplicht om het product te kopen. Als je echter het gevoel hebt dat je een legitieme reden hebt om het product niet te kopen, kunt u contact met ons opnemen en de situatie uitleggen.

Als wij de transactie niet annuleren en u betaalt niet voor het product, wordt dit geregistreerd in uw account.
Als u teveel onbetaalde producten geregistreerd heeft staan binnen korte tijd, kan uw account verwijderd of geschorst worden.

 


Bijlage(n)

Aanvullende voorwaarden