24/7 deals
Alle producten gratis bezorgd
Betaal met Klarna

Gordijnen & vitrages

Toont: 1-48 van 270

Creëer privacy met gordijnen

Gordijnen zijn onmisbaar in woon- en slaapkamers. Wanneer je ’s avonds op de bank in de woonkamer zit met een aantal lampen aan, ben je vanaf de straat vaak zichtbaar. Met een paar mooie gordijnen creëer je eenvoudig meer privacy. Daarnaast geven gordijnen je interieur een warme uitstraling en dempen ze geluid. Je vindt gordijnen in diverse kleuren, soorten en maten bij vidaXL.

Decoratieve en verduisterende gordijnen

Gordijnen kunnen worden aangeschaft om verschillende redenen. Ze zorgen voor meer privacy, zijn decoratief, dempen geluid en werken verduisterend. In een woonkamer zul je vaak kiezen voor gordijnen om de eerste drie redenen. Ze hoeven niet noodzakelijk ondoorschijnend te zijn. Witte gordijnen van staan bijvoorbeeld erg mooi en fris. Je kunt ook kiezen voor een opvallende kleur die bij de rest van uw interieur past. Verduisterende gordijnen zijn geschikt voor slaapkamers. Deze gordijnen zijn speciaal ontwikkeld om zonlicht tegen te houden. Je kunt dus ook in de zomer heerlijk uitslapen!

Verschillende ophangsystemen

Voordat je een gordijn gaat ophangen, moet je kiezen tussen een rails of een roede. Sommige gordijnen zijn namelijk voorzien van plooien met haken die aan een gordijnrails moeten worden gehangen. Andere varianten hebben een aantal grote lussen. Deze kunnen aan een gordijnroede worden gehangen. De rails wordt aan het plafond bevestigd en de roede kun je met haken aan de muur vastmaken. Bij vidaXL vind je voornamelijk gordijnen met een roede.

Eenvoudig gordijnen op maat maken

Wanneer je gekochte gordijnen net iets te lang of te breed zijn, kun je deze als je een beetje handig bent zelf op maat maken. Op het internet zijn diverse instructies te vinden. Heeft je gordijn een rails nodig, dan moet je ook nog een geschikte band en gordijnhaken kiezen. Het is dan vooral belangrijk dat je alles goed afmeet.

Toon meer